Komplett molnbaserat affärssystem håller ordning på lagret

-Nu har vi den spårbarhet vi behöver och samarbetet med Traventus fungerar jättebra, säger Stefan Svensson på FOSAB

Utmaningen

FOSAB är en leverantör av kvalitetsvaror inom byggbranschen, som exempelvis infästningar, skydd och maskiner. Företaget har ett stort utbud av produkter som de levererar via eget lager och drop shipment till kunder inom Storstockholm, Gävle och Göteborg. FOSAB jobbar nära sina kunder och levererar ut produkter och skräddarsydda helhetslösningar direkt till byggföretagen. Företaget fick en mycket bra start på sin verksamhet, växte snabbt, och redan efter tre månader insåg ledningen att man behövde ett komplett affärssystem som kunde sköta lagerhantering och logistik såväl som uppföljning och bokföring för att få ordning på lager, leveranser och administration, samtidigt som kunderna fick en bättre service.

 

Ett krav var att systemet skulle vara en webbaserad molnlösning som var tydlig och överskådlig. Det var även viktigt med spårbarhet av varornas serienummer samt att systemet skulle klara av att hantera kundernas olika rabattavtal. Efter att ha letat runt och utvärderat olika lösningar föll valet på Vismas molnbaserade affärssystem Visma.net ERP.

 

Lösningen

Visma.net ERP är ett integrerat och komplett affärssystem i molnet som automatiserar processer, hanterar komplexa, repetitiva bokföringsuppgifter och logistik. Efter att FOSAB hade valt det systemet kopplade Visma ihop företaget med Traventus för en implementering av systemet och man fick snabbt den lösning man behövde. Inte minst vad det gällde kravet på spårbarhet.

 

– Alla maskiner vi levererar ut till våra kunder förses med serienummer och registreras för att vi snabbt ska kunna söka maskiner i systemet, härleda garantier, spåra vid stölder m.m. Vi har kopplat ihop Visma.net ERP med vårt externa webbaserade program Easy Track och all information från varje order förs över från systemet till vårt program så att kunden själv kan gå in och se vad de har för maskiner, säger Stefan Svensson.

 

Man fick även den lösning man behövde för att enkelt kunna hantera alla de olika rabattavtal som man erbjuder sina kunder. Nu går det att ge kunderna den service som de förtjänar och förväntar sig, samtidigt som man har förenklat administrationen.

 

På FOSAB är man i dag mycket nöjd med den helhetslösning som Visma.net ERP erbjuder och inte minst uppskattar man stödet från Traventus.

 

– Samarbetet med Traventus har fungerat jättebra, säger Stefan Svensson.

 

Vill du veta mer om hur du kan jobba mer effektivt? Eller har du bara en fråga? Boka en demo eller ring oss direkt på 010-410 46 00

Recent Articles

Attraktiv helhetstjänst med Visma Business och Microsoft Azure

Utmaningen

Vi ville komplettera vårat erbjudande ut mot kund med molntjänster, rapporter och...

Träffa Kristin Jennefelt, en av våra verksamhetskonsulter

 

Ökad tillgänglighet och stora tidsvinster i molnet

– Jag har snudd på halverat tiden som jag lägger på bokföring tack vare Visma.net, säger Dan...