SENSEC

SENSEC Gruppen är den ledande helhetsleverantören av säkerhetslösningar i Skandinavien sedan 1982

Säkerhetsföretag hyllar molnbaserat affärssystem

Det instabila läget i världen skapar både oro och rädsla. För säkerhetsföretaget Sensec AB har det inneburit en ökad efterfrågan av deras tjänster. Genom att byta affärssystem har de skapat en effektivare organisation – och dragit ner på utgifterna.

Sensec säljer, marknadsför och erbjuder teknisk service av säkerhetsprodukter. De tillhandahåller bland annat metalldetektorer samt röntgen- och sprängämnesmaskiner till flygbranschen. Företaget står också inför en börsintroduktion. Efter återkommande problem med sina servrar började de att leta efter ett molnbaserat affärssystem.

– Vi har använt Visma.net i snart tre månader och vi är väldigt nöjda. Det är utan tvekan det mest konkurrenskraftiga systemet på marknaden. Visma kommer hela tiden med nya tjänster och levererar dem alltid på utsatt datum, säger Carlos Gustafsson, ekonomichef på Sensec.

Han berättar att de använder Visma.net för att hantera bland annat ekonomi, lager, inköp och logistik. De anställda har redan förenklat sina rutiner samt fått färre arbetsmoment. Sensec har också fått en bättre överblick över hela verksamheten.

– Ta bara en enkel sak som fakturor. Tidigare fick vi fakturor via brev, nu går de till en extern brevlåda och hamnar elektroniskt direkt i systemet. Just nu fotar vi av kvitton och scannar reseräkningar på prov – och det går bra, säger Carlos Gustafsson.

Visma.net levereras med support av Vismas certifierade partners. Sensec valde Traventus som är experter på att göra företag mer effektiva och lönsamma med hjälp av det molnbaserade affärssystemet.

– De är otroligt ambitiösa och hjälpsamma. Ibland så ringer de oss fastän vi inte behöver hjälp bara för att höra hur det går med allt. Jag har erfarenhet av andra företag som har levererat affärssystem till oss och ibland kunde det dröja flera månader innan vi fick hjälp, säger Carlos Gustafsson.

En annan positiv effekt av Visma.net är kostnaden. Genom att byta affärssystem sparar Sensec in stora summor varje månad.

– Vi lägger bara en bråkdel av det som vi spenderade på vårt gamla system. Jag rekommenderar helt klart Visma.net. Hela affärssystemet är så pass bra uppbyggt redan i grundversionen vilket gjorde att integreringen gick både snabbt och smidigt, säger Carlos Gustafsson.

Kostnadsfri rådgivning

Bana väg för bättre processer och prestationer i din verksamhet – och de team som du stöder – med Traventus.

Kontakta oss

Kontakta oss

Kontaktformulär