Skapa dina spelregler med molnbaserade affärssystem

Kan molnbaserade affärssystem ge dig ett försprång? Ja, det kan de absolut. I dag är nyckeln till framgång att vara snabb och unik. Om du kan anpassa dina verktyg efter dina mål och visioner istället för tvärtom kan du gå din egen väg till tillväxt. Så här använder du det molnbaserade affärssystemet för att skapa dina spelregler.

Därför behöver du vara agil

Agilitet och flexibilitet är ord som används flitigt när man pratar företagande och affärer i dag. Det kanske låter som typiska trendande floskler men det är faktiskt en väldigt korrekt beskrivning av hur dagens marknad ser ut. Den tekniska utvecklingen har gjort att allting går fortare och har blivit mer mångsidigt. Därför fungerar det inte längre att följa strömmen och göra som alla andra, eller att försiktigt vänta innan man agerar. Eftersom vi lever i en snabbt föränderlig värld är de som lyckas bäst de som är snabbfotade och förändringsbenägna. De som lyfter fram sina unika egenskaper och skapar sina egna spelregler istället för att anpassa sig. One size does not fit all. Istället är det att gå sin egen väg som leder till framgång.

Digitaliseringen har även underlättat oerhört för organisationer att vara just unika och agila. Den har gett oss lösningar och verktyg som gör det lätt att automatisera tidskrävande och sega processer. Tack vare dem går det att förenkla administrationen så att du istället kan fokusera på att vara innovativ och produktiv. Nu behöver du inte längre harva på med samma processer som alla andra utan har möjligheten att forma egna rutiner efter dina personliga mål och visioner.

Jobba flexiblare i molnet

Affärssystemet har alltid varit hjärtat i företaget. Även om det alltid har varit till stor hjälp är det nu slut med att anpassa sig efter gamla rigida system. Nu är det systemets tur att anpassa sig efter dina idéer och målsättningar. Det är verktyget som hjälper dig att bli så flexibel och unik som du önskar. Så att du kan gå din egen väg.

Vill du ha så mycket flexibilitet som möjligt är det en molnbaserad lösning som kan ge dig den kraften.

Möjligheterna med molnbaserade affärssystem

Visma.net är ett molnbaserat affärssystem som gör det lättare för företag att vara just så smidiga och personliga som de vill och behöver vara. Att använda sig av en lösning där data och programvara ligger på externa servrar, det vi kallar molnet, ger en mängd med nya smarta möjligheter. Utöver mer funktionalitet, bättre användarvänlighet och automatiserade processer har det molnbaserade affärssystemet flera andra tacksamma funktioner och möjligheter.

 • Det är flexibelt och skalbart. Systemet kan växa i takt med verksamheten och går att forma efter de behov som uppstår.
 • Användargränssnittet är mobilt. Vilket gör att alla kan ha med sig affärssystemet i fickan när de är ute och reser, är på kundbesök, distansjobbar m.m. Användarna kan få relevant information var de än befinner sig.
 • Systemet är alltid uppdaterat, aktuellt och säkert.

Molnbaserade affärssystem är dessutom enkomt byggda för att arbeta bra ihop med andra innovativa lösningar, system och idéer.

Öppet API – vägen till nya möjligheter

Visma.nets stora styrka när det kommer till att öppna upp för nya funktioner och möjligheter är att systemet är designat för att kunna kopplas ihop med andra tredjepartslösningar. Det kan det göra tack vare att det har ett öppet API.

Vad API är? Förkortningen står för Application Programming Interface och är lite förenklat ett sätt för att hämta och lämna data så att olika applikationer kan kommunicera med varandra. Till exempel är det tack vare API som skyltarna på en tågstation hela tiden kan visa uppdaterad information om avgångar och perronger genom kommunikation med trafikinfoservrarna. Eller det kanske vanligaste sättet vi använder API på i vår vardag – när vår telefon hämtar och lämnar data till Facebook eller väderappen. Tack vare API kan alla våra fantastiska digitala lösningar samverka och göra livet ännu enklare för oss.

Ett API kan vara öppet eller stängt. Är det stängt innebär det att man bara delar information internt inom en organisation eller med inbjudna partners. Ett öppet API innebär däremot att man låter andra använda utvalda delar av ens data. Ett exempel kan vara att informationen från tågtrafiken delas med mobilappar för tidtabeller, reseplanering, förseningsinfo m.m. Den stora fördelen med ett öppet API är att digitala tjänster och verktyg kan kommunicera och göra saker tillsammans. Därmed skapas helt nya möjligheter. I och med att Visma.net har ett öppet API är det enkelt för kunder, partners och andra att skapa integrationer mot andra tjänster och funktioner. Vilket öppnar dörrarna för helt nya möjligheter.

Molnbaserade affärssystem ger integrationslösningar för alla behov och idéer

Den här möjligheten att koppla ihop Visma.net med en massa olika slags program och system gör det enkelt att skräddarsy systemet just för din unika verksamhet. Det gör det även lättare för dig att vara innovativ och skapa funktioner som ingen annan har. Du har visionerna – nu finns byggklossarna som hjälper dig att göra verklighet av dina idéer.

Det finns redan en rad med applikationer skapade för Vismas system som gör dem ännu mer effektiva och mångsidiga.

Några exempel på vad som går att göra med de här olika integrationslösningarna för molnbaserade affärssystem är bland annat:

 • Kassasystem och betallösningar
 • Webbshoppar – inklusive funktioner för sökmotoroptimering, skapa kampanjer och sprida dem på sociala medier, olika priser för olika kunder, hopkoppling med ekonomisystem m.m.
 • Autogiro
 • Faktura- och kvittoskanning för enklare hantering och bättre översikt
 • Deklarationer och årsredovisningar
 • Påminnelse och inkasso
 • Bemanning och rekrytering
 • Lagerhantering, beställningar och inventering
 • Sändningsinformation och trackinglänkar
 • Ekonomisk förvaltning av fastigheter
 • Egendesignade skräddarsydda fakturamallar, kreditnotor m.m.
 • Skapa egna förfrågningar, prognoser och rapporter utifrån särskilda behov

Det här är bara början. Självklart går det även att skapa kundunika lösningar som passar just din verksamhet och de behov du har för att kunna bli mer effektiv, utveckla idéer och skapa ett större värde i din produktion. Du behöver inte längre känna dig låst av den förlegade teknikens begränsningar. Nu kan du använda molnets och applikationernas alla möjligheter som ditt trollspö för att skapa de förutsättningar du behöver för att lyckas. Tänk nytt, tänk stort, skriv dina spelregler och skapa din egen väg till framgång. Vi hjälper dig!

Recent Articles

Därför ska du börja med e-faktura

Det är allt fler som inser att e-fakturor är en betydligt bättre fakturahanteringsmetod än det...

Affärssystem underlättar vardagen för livsmedelsföretag

– Genom Visma Business har vi fått ett verksamhetsanpassat affärssystem som underlättar vardagen...

Revolutionera din fakturahantering med AutoInvoice

Fakturor är kanske både det bästa och det sämsta med att bedriva en verksamhet. Visst är det en...