Röststyr ditt affärssystem

När Apple gjorde det möjligt att prata med sin iPhone via den röststyrda assistenten Siri var det nästan som science fiction. I dag tar vi det för givet att det ska gå att styra tekniken omkring oss med röstkommandon. I takt med att smarta högtalare och smarta hem blir allt vanligare, ökar också förväntningarna och behoven av röststyrning. Röststyrning har gått från att vara en spännande nyhet till att ses som ett självklart användargränssnitt för vår teknik. För dem som jobbar i Visma.net finns det nu förutsättningar att bygga in röststyrning i affärssystemet på ett enkelt sätt. Detta skapar helt nya möjligheter till en redan mycket kraftfull och flexibel lösning. Röststyr ditt affärssystem du med och upplev fördelarna!

Snabbt och enkelt med röststyrt affärssystem

Det går fortare att prata än att skriva. Inte minst om man slipper ta fram en skärm och skriva sin fråga eller sitt kommando. Att styra systemet via rösten sparar mer tid än systemet redan gör. Arbetet kan dessutom utföras mer effektivt. Med händerna fria kan man fortsätta att fokusera på det man gör och slipper avbrott i arbetet. Det här är särskilt hjälpsamt för de som jobbar lika mycket med händer och kropp som med huvudet. Projektledare, hantverkare och lagerarbetare är några typexempel på arbetsroller där detta kan underlätta mycket. Den frihet som röststyrning medför gör att man kan arbeta mycket mer fokuserat och effektivt.

Röststyrning hjälper också med tillgänglighetsanpassningen. Fler kan använda systemet på sina villkor när det inte är ett måste att använda händerna.

Det är ergonomiskt och hälsosamt

Det är ingen större hemlighet att de flesta av oss sitter still alldeles för mycket. Många av våra arbetsuppgifter går ut på att sitta framför en skärm och det är inte vad människokroppen är skapt för. Den vill ha rörelse och omväxling. Faktum är att vår stillasittande livsstil har blivit ett väldigt stort folkhälsoproblem.  Många lider av förslitningsskador, dåliga ryggar och bristande allmänkondition som en direkt konsekvens av långvarig dålig ergonomi. Vi behöver verkligen lyfta på rumpan då och då under arbetsdagen. Genom att röststyra ditt affärssystem gör du detta möjligt, utan att förlora produktivitet.

Det tilltalar framtidens talanger

Att göra affärssystemet enklare och smidigare kommer inte bara att göra livet lättare för de som redan jobbar i systemet. Det kommer också att locka de talanger som är på väg ut i arbetsmarknaden. Redan nu pågår ett generationsskifte på arbetsmarknaden vilket har satt myror i huvudet på arbetsgivarna. Den nya generationen väljer nämligen jobb efter helt andra kriterier än tidigare.  Företagets värderingar och möjlighet till flexibelt arbete är exempel på viktiga krav från nya medarbetare idag.  Inte minst är den potentiella arbetsgivarens tekniknivå en avgörande faktor. En generation som är så pass tech-savvy som den här kommer inte att börja jobba hos någon som har teknik äldre än den som de själva har. Erbjuds de samma möjligheter till röststyrning i arbetet som de har i sitt övriga liv kan det mycket väl bli det som får dem att välja dig framför en konkurrent.

Röststyr ditt affärssystem och underlätta beslutsfattandet 

Med röstkommandon kan man snabbt få svar på förfrågningar, vilket hjälper användaren att fatta snabba och korrekta beslut. Det sparar både tid och pengar i det långa loppet. Den här möjligheten är särskilt tacksam för tillexempel projektledare. De behöver ha full koll på projektstatus, tidsplaner, resurser, personal etc. samtidigt som man behöver vara på plats och leda arbetet. Visma.net är ett molnbaserat affärssystem som går att ha med sig i fickan. Visma.net i kombination med en smidig röststyrning, gör det möjligt att göra allt ovanstående i stunden. Det blir som att ha med sig en assistent i fickan som snabbt kan ta fram ett aktuellt och korrekt underlag.

Det är ett naturligt steg i digitaliseringsprocessen

Att digitalisera sin verksamhet är numer mer eller mindre nödvändigt för att kunna hänga med i sin bransch och för att kunna jobba framgångsrikt. Men att bli digital är inte någon engångsinsats. Processen att låta systemet sköta tråkiga och tidsödande manuella uppgifter per automatik är något som hela tiden växer och förändras. Att effektivisera sina processer är ett löpande arbete. Röststyrning är vidare en naturlig del av det arbetet. Att kunna prata med sitt affärssystem för att kunna nyttja dess möjligheter på ett ännu snabbare och mer intuitivt sätt är nästa viktiga steg i digitaliseringsprocessen.

Så fungerar röststyrningen i Visma.net

Att det nu är möjligt att prata med affärssystemet bygger på integration mellan Visma.net och Google Assistant (via Google API). Varje lösning är kundunik och byggs för varje kunds specifika behov av den som levererar och implementerar systemet. Att kunna bygga in och anpassa röststyrning i affärssystemet kommer att hjälpa många att skapa nya smarta genvägar och användningsområden.

För att underlätta processer kan man ge sitt affärssystem olika kommandon. Exempelvis: skapa leverantör, se lagersaldo, ställa en saldoförfrågan, skapa order och att göra en anteckning på en kund. Se exempel här.

 

Recent Articles

Det här ska du tänka på när du väljer affärssystem

När du väljer ett affärssystem lönar det sig att tänka till före. Om du ställer rätt frågor innan...

Att tänka på vid val av nytt affärssystem

Oavsett om man skaffar sitt första affärssystem eller har vuxit ur sitt gamla är det en stor och...

Vad är ett affärssystem och hur kan det göra ditt arbete enklare?

Affärssystem, ERP, verksamhetsövergripande systemstöd. Kärt barn har många namn och du har säkert...