Det nya affärssystemet löste problemet med växtvärk

Det går att göra så mycket med det nya systemet. Allting flyter som det ska och vi har allting på ett och samma ställe, säger Mohammed Dibes, VD på United Gross

Det går bra för matgrossisten United Gross. Familjeföretaget, som bildades 1993, importerar tusentals olika produkter från mer än 90 länder världen över. Bland de drygt 4000 kunderna finns bland annat restauranger, livsmedelsbutiker, hotell och butikskedjor. Företaget har varit med i Sveriges Superföretag tre år i rad och förra året tog man sig till finalen i Årets Gasell.

Framgångarna förde dock med sig en viss växtvärk. Som för så många andra företag som det går bra för upptäckte man snart att den gamla affärssystemlösningen som man arbetade med inte längre klarade av att hantera alla transaktioner, fakturor och kunder. Det blev mycket problem och krångel, och det gamla systemet blev svårt att jobba i. Därför tog man kontakt med Traventus för att hitta ett affärssystem som aldrig mer kommer att kännas för litet, och ett sådant fick man.

En komplett lösning som gör allting smidigare

Efter att ha granskat vad United Gross behövde utifrån kraven att systemet skulle kunna hantera stora volymer och gå att växa med, föreslog Traventus lösningen Visma Business och systemet implementerades 2016. Skillnaden visade sig snabbt.

  • Det går att göra så mycket i det nya systemet. I Visma Business kan man göra exakt som man vill. Det går att se allting på samma sida utan att behöva gå till flera olika fönster för att hitta det man söker. Nu har vi allt på ett och samma ställe, säger Mohammed.

Det är inte bara transaktionerna och fakturaflödena som har börjat flyta på så mycket bättre, även lagerhanteringen har märkbart förbättrats med det nya systemet.

  • Vi kan se exakt vilka batcher som har kommit in, hållbarhet, till vem vi har sålt och så vidare. Det är också väldigt lätt att söka i systemet; det går att söka på kundnummer, namn, antal… ja det går att söka och sortera precis hur man vill. Det är så lätt att hitta nu jämfört med innan. Det här systemet har underlättat mycket för oss.

En leverantör som sköter det mesta

Traventus har inte bara levererat det nya affärssystemet, man sköter även den löpande bokföringen åt United Gross.

  • Det fungerar jättebra, vi behöver inte tänka på det alls. Traventus kan systemet och vet exakt vad som händer så det är lätt för dem att få allting att flyta.

United Gross är även mycket nöjda med samarbetet med Traventus.

  • Alla är jättetrevliga och hjälpsamma och vi får alltid hjälp med det vi behöver med en gång. Behöver de ta reda på någonting gör de det och återkommer direkt. Det bästa med Traventus är att man får hjälp på en gång.

Läs mer om United Gross på https://www.unitedgross.com/

Vill du veta mer om hur du kan slippa växtvärk och jobba mer effektivt, eller har du bara en fråga?

Boka en demo eller ring oss direkt på 010-410 46 00

 

Recent Articles

Affärssystem underlättar vardagen för livsmedelsföretag

– Genom Visma Business har vi fått ett verksamhetsanpassat affärssystem som underlättar vardagen...

Det här ska du tänka på när du väljer affärssystem

När du väljer ett affärssystem lönar det sig att tänka till före. Om du ställer rätt frågor innan...

5 tips för att göra en framgångsrik förändringsresa

Att göra en förändringsresa i samband med byte av affärssystem kan vara en utmaning, men också en...