Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Namn

Telefon

E-post

Framtiden är mobil

Världen har blivit mobil och vi gör allt mer via våra telefoner. Även mycket av våra arbetsuppgifter går nu att sköta via tekniken vi har i fickan. Så här använder du affärssystemets alla möjligheter till att göra ditt jobb enklare, mer effektivt, roligare och mer mobilt.

 

Tekniken har gjort våra liv mobila, flexibla och fria. Tack vare alla appar och verktyg i våra mobiler, surfplattor och datorer kan vi göra det mesta i våra liv just där vi befinner oss för stunden. Handla nya skor hemma i tv-soffan, ansöka om banklån medan vi borstar tänderna, boka semesterresan på bussen hem eller ha ett möte med kunden i Berlin utan att behöva lämna skrivbordet.

 

Förutom att vi kan kommunicera, konsumera, göra ärenden och roa oss precis var och när vi vill har den nya mobila tekniken även gjort våra jobb smartare och mer effektiva. Tack vare friheten den digitala tekniken har gett oss kan många nu sköta sitt jobb lika bra när de är ute på språng eller jobbar hemifrån som från kontoret. Vi behöver inte längre lägga lika mycket tid på resor utan kan använda arbetstiden mer effektivt samtidigt som det blir lättare att få balans i livet. Säga vad man vill om skärmtiden men den har verkligen gjort livet enklare.

 

Affärssystemet i fickan

I dag är det allt fler företag som nyttjar möjligheten att låta sina medarbetare utföra arbetsuppgifter via mobilen på ett säkert och effektivt sätt. Dels för att det sparar tid och höjer produktiviteten, men även för att det håller på att bli det nya sättet att jobba. Det traditionella sättet att ha hela arbetsstyrkan på ett och samma ställe håller på att ersättas av frilansare, projektarbetare, distansjobb och andra mobila medarbetare. Enligt vissa prognoser kommer en tredjedel av arbetsstyrkan att bli mobil under de kommande fem åren. Samtidigt sker ett generationsskifte på arbetsmarknaden där de nya talangerna är uppväxta med de mobila möjligheterna och de kommer att välja arbetsgivare efter de förväntningarna.

 

Som företag har man alltså allt att vinna på att inse att framtiden är mobil och anpassa sin verksamhet därefter. Hjärtat i verksamheten är affärssystemet och självklart har moderna system inte bara hängt med, utan även varit med och skapat det nya sättet att jobba. Visma.net är ett affärssystem i molnet som erbjuder en rad med mobila möjligheter och funktioner. Tack vare att man kan logga in till systemet varifrån som helst och med vilken enhet som helst kan medarbetarna få tillgång till sina ärenden och data dygnet runt, få full överblick, kommentera och godkänna dokument och fakturor, få aviseringar om senaste nytt och mycket mer. Det här kommer att göra det enklare och mer effektivt att jobba på en rad olika sätt.

 

Enklare att arbeta ute på fältet

För många, som till exempel säljare och projektledare, är arbetsuppgifterna en stressig kombination av resor, besök och skrivbordsarbete. Att kunna sköta uppgifterna på språng skulle göra livet betydlig enklare för dem, samtidigt som det frigör värdefull tid som kan användas till viktigare saker och att skapa mer värde för kunderna. En säljare behöver inte längre göra en tur till kontoret för att kunna kolla lagersaldo, orderhistorik, aktuella priser och versioner. Det går att lägga en order medan man tar en kaffe med kunden och sedan ge ett omedelbart leveransbesked som går att hålla.

 

De mobila funktionerna gör även stressen över krångliga reseräkningar och kaotiska kvittohögar till historia. Med det molnbaserade reseräkningssystemet Visma.net Expense är det enkelt att skapa och hålla ordning på utläggen direkt i mobilen. Det är bara att fotografera av kvitton, registrera utläggen och fylla i reseräkningen med några knapptryck. Det går även att koppla ett kreditkort så att transaktionerna går direkt in i systemet. Att avsluta ett lyckat kundmöte med att sitta och harva med trist pappersarbete sent efteråt är ett minne blott med mobila lösningar.

 

Digitala signaturer

När nästan allting här i världen går att sköta digitalt och mobilt är det nästan lite besynnerligt att vi fortfarande skriver under avtal och dokument med papper och penna. Fast det behöver vi inte längre. Med Visma Addo är det enkelt, snabbt och säkert att signera digitalt. Kund- leverantörs- och anställningsavtal samt andra dokument kan signeras på bara några minuter på ett tryggt sätt med BankID, Mobilt BankID eller direkt på skärmen, oavsett var parterna befinner sig. Processen med att posta runt dokument som vanligtvis brukar ta flera dagar går istället på bara någon minut, vilket vinner tid och skapar värde för alla parter.

 

Med digital signering blir det ordning och reda bland avtalen. Det är enkelt att se var i kedjan dokumenten befinner sig, vem som har skrivit på och när, och alla får kopior på de undertecknade dokumenten. Processen blir mer effektiv, säkrare, mer transparent och självklart även mer miljövänlig när papper inte längre behöver skickas fram och tillbaka. I dagens snabba värld är det dessutom viktigt att smida medan järnet är varmt. Med tanke på hur snabbt nya möjligheter och erbjudanden dyker upp kan viktiga kunder och talanger komma på andra tankar medan kund- och anställningsavtal sniglar sig fram med posten. Med en digital signatur sker allt på ett ögonblick.

 

Webbshoppar för alla produkter och behov

Näthandeln växer så det knakar. Dagens konsumenter väljer att göra sina inköp online när det passar dem och det här sprider sig till allt fler områden. Nu vill kunderna inte bara kunna shoppa löpardojjor, eyeliner och hotellnätter på webben, nu kräver de även att produkter som mat, abonnemang och konsulttjänster ska gå att skaffa via mobilen. Det här innebär att oavsett om man säljer skruv och mutter eller redovisningstjänster så behöver man synas på nätet och ha en webbshop för att nå alla potentiella kunder.

 

För många företag har det här steget känts motigt eftersom det upplevs som en stor omställning att börja erbjuda varor och tjänster online men det är enklare än man tror. Med Visma Webshop behöver man inte kunskaper om webbdesign eller programmering, vem som helst kan skapa en nätbutik och börja sälja online på bara några minuter. Med den här lösningen går det bland annat att mobilanpassa butiken, ha stöd för flera språk, använda olika betallösningar, skapa kampanjer, sprida erbjudanden på sociala medier och inte minst koppla ihop nätbutiken med ekonomiprogrammet för enklare administration. En mobil säljlösning som når fler kunder utan att ge mer arbete.

 

Dagens värld är redan mobil och framtiden kommer att bli än mer så. Att omfamna de lösningarna och möjligheterna så snart som möjligt kommer bara att göra jobbet mer effektivt, roligare och mer lönsamt.

Mikael Björk

VD / CEO