Följ med Erika en av våra traineer

November är över och snart även vår trainee-utbildning. Vi som ska bli Visma.net konsulter är nu certifierade i Financials, Logistics och Project management. Det som återstår är vårt examinationsarbete.

Namn: Erika Carlsson

Ålder: 22 år

Utbildning: Kandidatexamen i informatik från IT och Ekonomiprogrammet vid Malmö Universitet

Traineeprogram: Jag kommer gå traineeprogrammet för Visma.net och vara verksam på kontoret i Malmö

Vad kommer du att jobba med/ Hur ser en vanlig dag ut som trainee?

Under hösten 2019 kommer jag bli certifierad inom Visma.net ERP vilket kommer att ge mig möjligheten att kunna arbeta som verksamhetskonsult. Att vara verksamhetskonsult innebär att hjälpa och stödja företag i resan att automatisera sina arbetsprocesser och integrera ett nytt affärssystem samt att förstå de processer och flöden som kunderna arbetar med.

Varför sökte du traineeprogrammet på Traventus?

Utbildningen jag har bakom mig handlar väldigt mycket om integration av affärssystem och därmed har det känts mer än rätt och även som en naturlig övergång att börja arbeta med just det här. Traventus erbjöd inte enbart den typen av tjänst som jag sökte utan även möjligheten att få utbilda mig i de system som de arbetar med. En sådan chans missar man inte! Speciellt inte heller när företaget som erbjuder tjänsten har fantastiskt varm kultur som jag personligen stortrivs i.

Vad ser du mest fram emot med traineeprogrammet?

Jag ser mest fram emot den utveckling som jag kommer få gå igenom, all den nya kunskap som jag kommer att få. Jag ser även fram emot att få en bild av den bransch som vi befinner oss i och kunna skapa nätverk med både kollegor på Visma och de andra partnerföretagen.

 

Inte mycket kvar nu

November är över och snart även vår trainee-utbildning. Vi som ska bli Visma.net konsulter är nu certifierade i Financials, Logistics och Project management. Det som återstår är vårt examinationsarbete.

November har varit mer intensiv än de tidigare månaderna. Till en början har vi fått en två-dagars utbildning i Visma.net Project management som avslutades med ett slutprov. Därefter har vi redovisat vår Case-uppgift i kursen Visma.net Logistics. Det märktes en klar skillnad på denna redovisning i jämförelse med den första i september. Framför allt gällande vår bekvämlighet och kunskaper i systemet. Skulle tro att det även har att göra med att vi blivit mer trygga med varandra som grupp. Personligen har jag utvecklat väldigt bra relationer med, inte minst min egen grupp som jag gör våra uppgifter med, utan även med många av de andra blivande konsulterna. Även om vi inte representerar samma företag så ser jag ändå många av dem som mina kollegor. Redan nu delar vi gärna med av oss av erfarenheter för att stödja varandras utveckling vilket jag uppskattar otroligt mycket och hoppas på ska finnas kvar i framtiden.

Parallellt med att vi avslutat de två sista kurserna har vi även börjat jobba allt mer med ärenden i supporten bredvid Isac. Detta har i min mening varit minst lika lärorikt som att gå trainee-utbildningen. Hos Visma har vi lärt oss mycket, men ofta översiktliga saker. Medan när vi arbetar i supporten får vi en form av djuplära i systemet samt ett verklighetsperspektiv på det Visma går igenom. Jag uppskattar denna kombination av utbildning, anser att den är mer givande än att bara få det ena av det andra. Känner mig med det sagt mer motiverad än någonsin inför att få komma igång med mitt arbete och bidra till både företaget men främst kunderna.

 

Mer än bara en arbetsplats

Något jag verkligen vill lyfta är hur mycket jag uppskattar mina kollegor på Traventus. Har bara jobbat här i cirka fyra månader nu men det känns som känt dessa människor betydligt längre. Ett otroligt viktigt mål för mig när jag avslutade min utbildning i våras var att inte enbart hitta ett bra jobb utan även en bra arbetsplats. Jag tror väldigt starkt på att man presterar betydligt bättre i sitt jobb när man trivs på sin arbetsplats och med sina kollegor. På Traventus går det inte en dag jag inte skrattar tillsammans med mina kollegor. Jag får även det stöd jag behöver för att utvecklas och komma längre i mitt arbete. Upplever ingen hierarki eller att någon gör sig överlägsen någon annan. Alla jobbar mot samma mål och hjälper varandra på vägen. Utifrån min arbetslivserfarenhet och även från vad jag hört från andra så är inte detta alltid en självklarhet och därmed är jag extra tacksam att jag redan lyckats uppfylla mitt mål.

 

Visma Partner Summit & Julbord

November avslutades i Stockholm med Visma Partner Summit på fredagen och julbord med (nästan) hela Traventus på lördagen. Visma Partner Summit är ett event där majoriteten av Vismas alla samarbetspartners samlas för att få information, nyheter, sammanfattningar och inspiration av Visma främst, men även vad jag ansåg vara fantastiska föreläsare. I år intogs scenen av Espen A Johansén som pratade om säkerhet och transparens. Han förmedlade ett starkt budskap om hur utsatta alla företag är för cyberbrott och hur viktigt det är, oavsett vilken bransch man befinner sig och hur mycket man omsätter, att ta säkerhet på största allvar. Framför allt hur viktigt det är att ständigt byta lösenord. Vet ju sedan tidigare att det är viktigt att uppdatera sitt lösenord, men kanske inte så pass ofta som Espen argumenterade för. Hela budskapet gav nästan en obehagskänsla, vilket jag även tror vad syftet. Likt t.ex. vårt klimathot så är cyberkriminaliteten ännu ett hot som jag tror många blundar för och som man egentligen lätt kan bidra till att minimera genom att göra något så enkelt som att byta lösenord lite oftare.

Skärmavbild-2019-12-06-kl.-16.26.01

Efter Espen så fick vi ännu en fantastisk föreläsning av Pellegrino Riccardi som pratade om analyser och exempel på framgångsrika kundupplevelser. Hans budskap kretsade kring betydelsen av att skapa en relation med en kund och hur man gör detta. Han betonade verkligen ”relation” i detta sammanhang och menade att en kundrelation lätt kan jämföras med en relation man har till en närstående. Det är med andra ord, likt ett förhållande, viktigt att skapa en tillit hos en kund, skapa en närhet till kunden och att säkerställa en framtid med kunden. Det är främst från Riccardis föreläsning som jag tar med så otroligt mycket ny kunskap och inspiration till egna idéer. Jag som person har ett starkt intresse för hur människan fungerar och hur man kan arbeta framgångsrikt med olika typer av individer. Därmed är jag nu otroligt taggad inför att få applicera mina idéer i mitt arbete.

Hela eventet avslutades med middag och prisutdelning under kvällen. Det mest nämnbara från hela kvällen var att Traventus egna Ulrika Persson vann priset för ”Årets Visma Business konsult”.

 

 

Skärmavbild-2019-12-06-kl.-16.26.09-e1575646547778

Lördagen började med god frukost och en solig promenad från Kungsholmen till Centralen på Norrmalm med fantastiska Klara, Christine och Mylina.

Där hämtade vi upp våra respektive som kom till Stockholm för att medverka under kvällens julbord. Julbordet inleddes med ”en” fördrink på Traventus Stockholms-kontor där vi fick mingla med både kollegor och deras respektive. Uppskattade verkligen att få spendera tid med kollegorna utanför arbetsplatsen och att dessutom vår lära känna deras partner i livet.

Vi alla tog oss sedan vidare till Gamla Riksarkivet på Skeppsholmen där vi avnjöt det mest fantastiska julbord jag någonsin tagit del av!

 

Skärmavbild-2019-12-06-kl.-16.26.17

Nu är jag åter tillbaka på kontoret och laddar upp inför ”The final countdown”. Snart är jag färdigcertifierad i Visma.net! 

 

Recent Articles

5 anledningar att använda Visma.net ERP i en digitaliserad värld

Digitaliseringen av teknikmarknaden med nya digitala verktyg har skapat möjligheter att göra saker...

5 anledningar att använda Visma.net ERP för lagerhantering

Visma.net är ett molntjänst-system för lagerhantering, lämpat för dig som vill  effektivisera din...

Visma Business har kommit version 13

Det är alltid spännande när Visma släpper nya huvudversioner av Visma Business och i version 13 har...