Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Namn

Telefon

E-post

Det här ska du tänka på när du väljer affärssystem

Det här ska du tänka på när du väljer affärssystem

När du väljer ett affärssystem lönar det sig att tänka till före. Om du ställer rätt frågor innan får du en lösning som verkligen gör jobbet lättare för dig. Här är några viktiga saker som du bör tänka på.

Läs mer

Flytta ekonomin till molnet

Flytta ekonomin till molnet

Varför låta en människa göra något som tekniken kan fixa? Varför ha ett nyttigt verktyg bundet till en enda plats när det går att ha med sig i fickan? Det här är de två främsta argumenten till att digitalisera processerna i ditt företag, och att använda en molnlösning för att göra det. Att låta ett affärssystem i molnet samla och effektivisera dina affärsflöden låter dig spara tid, pengar, resurser och även värna om miljön. Det är ett modernt och hållbart sätt att jobba som minskar fel och misstag, gör att arbetet går snabbare och blir roligare, och inte minst frigör det kompetens som kan släppa lös sin kreativitet och produktivitet när personalen slipper ägna sin arbetsdag åt att harva med tidsödande rutiner.

Läs mer

Spara tid, pengar och miljö på att jobba digitalt

Spara tid, pengar och miljö på att jobba digitalt

Att driva ett företag i dag är mer utmanande än vad det någonsin har varit. Inte nog med att du behöver kunna jobba så effektivt som möjligt så att inte administration, oändligt pappersarbete och tidsödande rutiner stjäl den tid och de resurser som borde läggas på att vara innovativ och produktiv; du behöver även vara agil så att ni snabbt kan reagera på förändringar och nya förutsättningar

Läs mer

Integrera CRM med ditt affärssystem och jobba effektivare

Integrera CRM med ditt affärssystem och jobba effektivare

I dag är information nyckeln till lyckade affärer. Ju mer aktuell din information är, desto mer nytta får du ut av den, och ju mer effektivt du kan använda den informationen, desto smartare och mer framgångsrikt kan du jobba med den. Två av de främsta verktygen för att hantera information är affärssystem och CRM-system (Customer Relations Management). De här två verktygen har länge använts separat men nu är det allt fler som slår ihop dem för att kunna öka effektiviteten ytterligare och ge kunderna en ännu bättre upplevelse.

Läs mer

Vinn tid med affärssystemet – 10 sätt att öka effektiviteten i din verksamhet

Vinn tid med affärssystemet – 10 sätt att öka effektiviteten i din verksamhet

Önskar du också att dygnet hade fler timmar? Så mycket tid som bara försvinner i tidsödande processer och långsamma rutiner. Ska man skaffa en klon eller ta hjälp av kvantfysiken för att tänja ut tiden? Nja, det låter lite väl futuristiskt. Tekniken har ju redan gett oss smarta verktyg för att effektivisera de där sega bitarna i vårt arbete så att vi får mer tid över till de roliga och lönsamma bitarna. Det kanske smartaste effektiviseringsverktyget är affärssystemet. Det kan digitalisera, samla och automatisera allt det där som du önskade att du hade en klon som gjorde åt dig. Här är 10 sätt som du kan använda affärssystemet på för att vinna tid.

Läs mer

Så driver ni era projekt smartare och mer effektivt

Så driver ni era projekt smartare och mer effektivt

Det är allt fler företag som jobbar med tjänster och i projektform. Vi lever trots allt i ett kunskapssamhälle där kompetens är avgörande för innovation och framgång. Är ditt företag ett kunskaps- och tjänsteföretag som jobbar i projektform och tar betalt för konsulttimmar så vet du nog redan hur mycket av ett projekt som går åt just till att hålla reda på de timmarna och att organisera projektresurserna. Tänk om det gick att effektivisera bort de bitarna så att fokus verkligen hamnade på kunskaperna? Det gör det.

Läs mer

Så får du den agila projekthanteringen att fungera

Så får du den agila projekthanteringen att fungera

I dagens värld förändras saker och ting ofta och snabbt. Konkurrenterna kläcker ur sig nya innovationer när du minst anar det och kunderna kan byta preferenser och beteende över en natt. Det här ställer krav på att du lika ofta och snabbt ska kunna möta de här förändringarna. Du behöver kunna jobba agilt för att kunna följa med i det ständigt skiftande flödet av idéer, beteenden och innovationer.

Läs mer

Därför ska du koppla ihop CRM med ditt affärssystem

Därför ska du koppla ihop CRM med ditt affärssystem

Affärssystem har många fördelar. En av de främsta är att man samlar alla processer i ett och samma system. Alla i verksamheten tar del av samma information, kan snabbt och enkelt dela data mellan sig och alla processer blir mer effektiva och säkrare när de samlas under ett tak. Men det är inte bara de som jobbar inom verksamheten som vinner på att allt samlas i samma system. Knyter man även ihop CRM med affärssystemet är det inte bara produktion, marknad och ekonomi som kan jobba smartare och enklare, även försäljningen och kundservicen får sig ett lyft som kan ge nya framgångar. Får kunden snabbare och bättre hjälp leder det ofta till fler affärer.

Läs mer

Därför är molnbaserade affärssystem perfekta för växande företag

Därför är molnbaserade affärssystem perfekta för växande företag

Vill man driva en framgångsrik verksamhet, kunna utvecklas och växa snabbt samt ligga steget före i sin bransch är det viktigt med bra planering, värdefulla insikter och att man nyttjar sina resurser så effektivt som möjligt. Då kan man fokusera på det viktiga och genomföra sina affärsprojekt så smart som möjligt. När ERP-systemen (Enterprise Resource Planning) dök upp på 1990-talet var det just för att man skulle kunna samla, hantera och effektivisera sina affärsprocesser med en enda lösning. Tack vare affärssystemen har det blivit möjligt att öka effektiviteten, samla all information och alla flöden för enkel åtkomst samt automatisera manuella rutiner så att det går att satsa mer och klokare på sin affärsutveckling.

Läs mer

Har du råd att inte skaffa ett nytt affärssystem?

Har du råd att inte skaffa ett nytt affärssystem?

Att investera i ny teknik innebär alltid kluvna känslor. Självklart finns ju alla fördelarna med vad den nya tekniken för med sig, till exempel att den är snabbare, mer kraftfull, har fler och smartare funktioner, kan mer och är i fas med tekniken i övrigt i samhället. Å andra sidan är det en investering, och det tar tid att lära om och lära nytt, till exempel drar sig en del för att skaffa ny telefon för att man hellre vill använda pengarna till annat och även för att man drar sig för att flytta över alla filer, kontakter och lära sig var allting finns i den nya mobilen. När den här tvekan kommer till affärssystem går den att multiplicera flera gånger om. Det är en stor investering och det tar tid att sätta sig in i den nya lösningen. Det är kanske inte så konstigt att en del tänker att: det vi jobbar i nu fungerar ju, varför byta något som fortfarande fungerar? Men fungerar det verkligen? Även om det är möjligt att jobba på i en gammal lösning, finns det brister och inte minst kostnader som man kanske inte tänker på. När man väl radar upp dem inser man snart att det är dyrare än man tror att hänga kvar vid det gamla och att investeringen i ett nytt system är både ekonomiskt och smart.

Läs mer

Har ni en molnstrategi?

Har ni en molnstrategi?

Det blir allt molnigare. Nej, vi menar inte att vädret blir sämre, självklart pratar vi om att molnlösningar blir allt vanligare. Att affärssystem och liknande lösningar allt mer går från att finnas på plats till att bli en tjänst där servrar och programvara ligger någon annanstans (i molnet) och nås via nätet är en starkt växande trend. Det är inte så konstigt eftersom molnet för med sig så många fördelar och nya möjligheter. Framför allt är det en mycket lämplig lösning för mindre och medelstora organisationer då det inte behövs några stora installationer och det går snabbt att komma igång. Det är även en bra lösning för de verksamheter där det är viktigt att vara agil och skalbar. I det här fallet är ökad molnighet någonting bra.

Läs mer

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Att affärssystem sorteras in under kategorin IT-teknik är kanske inte så konstigt, men faktum är att moderna affärssystem har mer med människor att göra än de har med hård- och mjukvara och digitala lösningar. All teknik är ju i grund och botten bara verktyg som hjälper oss människor att jobba bättre och att få en enklare och smidigare vardag, och det viktiga är att det blir rätt verktyg för rätt ändamål. Ingen blir gladare av att få en hammare när man behöver en såg. Därför handlar all affärssystemverksamhet i grund och botten om människor som möts, kommunicerar, samarbetar, förstår varandras behov, hittar kluriga lösningar tillsammans och hjälper varandra att komma på nya smarta sätt att arbeta bättre. Sätter man människorna främst går det lättare att hitta precis rätt verktyg som gör alla glada, nöjda och framgångsrika.

Läs mer

Röststyr ditt affärssystem

Röststyr ditt affärssystem

När Apple gjorde det möjligt att prata med sin iPhone via den röststyrda assistenten Siri var det nästan som science fiction. I dag tar vi det för givet att det ska gå att styra tekniken omkring oss med röstkommandon. I takt med att smarta högtalare och smarta hem blir allt vanligare, och att assistenter som just Siri, Amazons Alexa och Google Assistant blir en naturlig del av vår vardag, ökar också förväntningarna och behoven av röststyrning. Enligt comscore så förväntas 50 % av alla webbsökningar att vara röststyrda 2020. Och analysföretaget Gartner förutspår att digitala assistenter kommer att användas dagligen av 21 % av de som jobbar med teknik till 2021. Röststyrning har gått från att vara en spännande nyhet till att ses som ett självklart användargränssnitt för vår teknik.

Läs mer

Så skapar man ett bra förvaltningsteam för sitt nya affärssystem

Så skapar man ett bra förvaltningsteam för sitt nya affärssystem

Går ni i tankar om att skaffa ett nytt affärssystem är det någonting som ni behöver känna till: att driftsätta och överlämna lösningen efter en lång implementeringsprocess är inte att gå i mål. Det är en mycket bra början men arbetet fortsätter efter att leverantören lämnar över nycklarna. Det är kanske inte vad man vill höra när man är slut i huvudet efter ett långt, krävande och förmodligen bitvis stressigt implementeringsprojekt, men som med alla andra stora investeringar är det långsiktiga värdet i dem starkt kopplat till hur väl man förvaltar dem. Ju bättre och mer genomtänkt förvaltning, desto mer nytta och möjligheter kan systemet erbjuda.

Läs mer

Därför är förvaltningen av det nya affärssystemet lika viktig som valet av det

Därför är förvaltningen av det nya affärssystemet lika viktig som valet av det

Visst är det skönt när man går i mål? Oavsett om det handlar om att ta studenten, att slå i sista spiken i den stora husrenoveringen eller om överlämnandet av affärssystemet efter den långa implementeringsprocessen, är det en stor lättnad när det äntligen är gjort och livet återgår till vanlig vardag igen. Men det är med affärssystem är som med alla andra stora projekt i livet – att gå i mål innebär inte att förändringsjobbet är över, det börjar bara på ett nytt kapitel.

Läs mer

Bästa tipsen för att prioritera kraven vid införandet av ett nytt affärssystem

Bästa tipsen för att prioritera kraven vid införandet av ett nytt affärssystem

När det är dags att skaffa ett nytt affärssystem kommer alla att ha synpunkter och önskemål på vad det ska kunna göra. Här är de bästa tipsen för hur man prioriterar bland kraven så att de uppfylls utan att man spränger projektramarna. Det går att göra alla nöjda.

Läs mer

Följ med Erika en av våra traineer

Följ med Erika en av våra traineer

November är över och snart även vår trainee-utbildning. Vi som ska bli Visma.net konsulter är nu certifierade i Financials, Logistics och Project management. Det som återstår är vårt examinationsarbete.

Läs mer

Nu kan Lantz Järn och Metall äntligen jobba snabbt och effektivt

Nu kan Lantz Järn och Metall äntligen jobba snabbt och effektivt

Hos Lantz Järn och Metall tänker man hållbart. Ända sedan företaget bildades 1998 har man satsat på ny teknik och innovativa lösningar för att kunna återvinna järn och metall så effektivt som möjligt. Att ta in stora mängder järn och metallskrot från företag och privatpersoner och sedan sortera och bearbeta järnet och metallen så att den kan säljas vidare som regenererade råvaror till nya produkter, innebär mycket logistik och transporter. Ska det gå att driva en hållbar verksamhet där allt sker så tids- och resurssnålt som möjligt behöver även de administrativa processerna vara moderna och effektiva. Det löste man med ett nytt affärssystem.

Läs mer

Revolutionera din fakturahantering med AutoInvoice

Revolutionera din fakturahantering med AutoInvoice

Fakturor är kanske både det bästa och det sämsta med att bedriva en verksamhet. Visst är det en skön känsla att kunna begära betalt för ett väl utfört arbete (för att inte säga att det är nödvändigt), för jösses vad fakturor kan äta upp tid. Ibland känns det som om fakturahanteringen tar så mycket tid och energi att det nästan skulle vara mer lönsamt att strunta i den. Lyckligtvis finns det lösningar som tar bort det dåliga och förbättrar det bra med fakturorna – elektronisk fakturahantering. Med digitalisering och automatisering går det att förenkla och få mer kontroll över arbetsflödet med både in- och utgående fakturor. I Visma.net heter den lösningen AutoInvoice. Här får du veta hur AutoInvoice fungerar, alla fördelarna med att använda Vismas elektroniska fakturahantering och hur enkelt du kommer igång med att använda den.

Läs mer

Business Intelligence-strategi – vad det är och varför du behöver den

Business Intelligence-strategi – vad det är och varför du behöver den

Visste du att ditt företag sitter på en guldgruva av insikter? De flesta verksamheter är fulla av enorma mängder med data som kan användas för att ta bättre beslut som leder till högre lönsamhet och ett mer effektivt arbete. I regel är det här fragmenterad data som ligger utspridd på flera system, men med en smart och modern lösning för beslutsstöd (eller Business Intelligence som det också kallas) kan den här informationen samlas ihop och omvandlas till viktiga insikter och kunskap som är till stort stöd för alla delar av verksamheten.

Läs mer

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Att affärssystem sorteras in under kategorin tekniska lösningar är kanske inte så konstigt, men faktum är att moderna affärssystem har mer med människor att göra än de har med hård- och mjukvara och digitala lösningar. All teknik är ju i grund och botten bara verktyg som hjälper oss människor att jobba bättre och att få en enklare och smidigare vardag, och det viktiga är att det blir rätt verktyg för rätt ändamål. Ingen blir gladare av att få en hammare när man behöver en såg. Därför handlar all affärssystemverksamhet i grund och botten om människor som möts, kommunicerar, samarbetar, förstår varandras behov, hittar kluriga lösningar tillsammans och hjälper varandra att komma på nya smarta sätt att arbeta bättre. Sätter man människorna främst går det lättare att hitta precis rätt verktyg som gör alla glada, nöjda och framgångsrika.

Läs mer

Följ med Winta, en av våra traineer

Följ med Winta, en av våra traineer

Följ med vår trainee Winta under hennes andra månad på Traventus. Vi får följa med på kundbesök och det första supportsamtalet checkas av.

Läs mer

Så får du med alla på förändringståget

Så får du med alla på förändringståget

Det brukar sägas att vi människor inte är så förtjusta i förändring. Det kan nog stämma. Små hanterbara förändringar, som att beöka en ny restaurang eller att byta vinterjacka, kanske är en lagom krydda i livet, men när det kommer till stora omvälvande förändringar, som omorganisationer eller systembyten, kan det skapa oro och rädsla hos dem som drabbas av förändringen.

Läs mer

Det nya affärssystemet löste problemet med växtvärk

Det nya affärssystemet löste problemet med växtvärk

Det går att göra så mycket med det nya systemet. Allting flyter som det ska och vi har allting på ett och samma ställe, säger Mohammed Dibes, VD på United Gross

Läs mer

Så skapar du en papperslös administration – del 2: de viktigaste stegen

Så skapar du en papperslös administration – del 2: de viktigaste stegen

Att lämna manuella uppgifter och processer bakom sig för att ta steget till en elektronisk, helt papperslös ekonomiadministration för med sig många vinster och fördelar för en organisation. I det första inlägget om hur man skapar en papperslös administration gick vi igenom hur mycket man kan spara i tid, pengar och resurser, samtidigt som man frigör kompetens, får färre fel och misstag, smidigare processer, snabbare betalningar och även skonar miljön när man digitaliserar sina administrativa processer med hjälp av ett modernt affärssystem.

Läs mer

Följ med Klara en av våra traineer

Följ med Klara en av våra traineer

Följ med vår trainee Klara under hennes första månad på Traventus. Vi får följa med till Vismas huvudkontor i Oslo och på utbildning i Stockholm.

Läs mer

Så skapar du en papperslös administration – del 1: därför är digitalt bättre

Så skapar du en papperslös administration – del 1: därför är digitalt bättre

Det har pratats om det papperslösa kontoret ända sedan e-posten och ordbehandlings- och kalkylprogrammen dök upp, men handen på hjärtat så har det mest rört sig om blygsamma förändringar. De flesta arbetsplatser har fått tampas vidare med pappershögar och tidsödande, ineffektivt manuellt arbete. Det är inte förrän nu, med digitaliseringens intåg och de moderna affärssystemen, som vi verkligen ta det definitiva steget mot en äkta papperslös administration, och det är ett steg vi verkligen ska ta. Det trollar inte bara bort pappershögarna och de sega processerna, det är bra för miljön, för arbetsglädjen och för verksamhetens lönsamhet också.

Läs mer

Så använder du affärssystemet för att jobba framåt istället för att bara jobba på

Så använder du affärssystemet för att jobba framåt istället för att bara jobba på

Laga inte något som inte är trasigt brukar man ju säga och jobbar på som vanligt. Men tänk om som vanligt faktiskt är så ineffektivt att det är i behov av att fixas? Att saker fungerar betyder inte att de görs så smart och effektivt som de har möjlighet att göras. Och i ett samhälle där snabbhet, flexibilitet och effektivitet är tydliga framgångsfaktorer kan att jobba på som vanligt vara det som får en verksamhet att halka långt efter. Ett modernt affärssystem är just det verktyg du behöver för att börja jobba framåt istället för att bara jobba på.

Läs mer

Skapa en ekonomiskt och ekologiskt hållbar faktureringsrutin

Skapa en ekonomiskt och ekologiskt hållbar faktureringsrutin

Tänk om det gick att jobba smartare och mer lönsamt samtidigt som man gjorde en värdefull insats för miljön? Det är fullt möjligt tack vare automatiserade processer. Så här skapar du rutiner som är hållbara både för din verksamhet och för planeten.

Läs mer

Gå inte vilse – bli datadriven

Gå inte vilse – bli datadriven

Att ha eller inte ha koll på vad som händer är i dag en fråga om att vinna eller försvinna. Data är viktigare än någonsin för att verksamheten ska kunna hålla en lyckad kurs och att vara datadriven har blivit en framgångsfaktor. Så här tar du de rätta stegen, och använder de rätta verktygen, för att bli datadriven.

Läs mer

Produktifiera era tjänster och tjäna mer med hjälp av projektverktyg

Produktifiera era tjänster och tjäna mer med hjälp av projektverktyg

Jobbar du i ett tjänsteföretag är du i gott sällskap. Världen handlar allt mer om kunskap och tjänster och mer än 8 av 10 nystartade företag i Sverige i dag är tjänsteföretag. Många av dem jobbar med konsulttjänster och i projektform. Något som har sina utmaningar.

Läs mer

Checklista – så förbereder du dig inför ett nytt affärssystem

Checklista – så förbereder du dig inför ett nytt affärssystem

Att skaffa ett nytt affärssystem är en stor och viktig investering. För att se till att man får rätt lösning som passar ens verksamhet och möter alla ens behov (både i dag och i morgon) är det viktigt att göra ett bra förarbete. Därför har vi sammanställt en checklista med de viktigaste punkterna som behöver bockas av innan du bestämmer dig för vilken lösning du ska satsa på. Följer du dem så bör får du ett bra underlag som leder till ett system som ökar effektiviteten, minskar kostnaderna, lyfter produktiviteten och gör det lättare och roligare att jobba. Det lönar sig alltid att tänka efter före.

Läs mer

Så får ni bättre lönsamhet i era projekt

Så får ni bättre lönsamhet i era projekt

Otydliga rutiner, dubbelarbete, försvunna timmar och missnöjda kunder kan dra ned lönsamheten i projekt. Här är lösningarna och verktygen som löser problemen och drar upp vinsterna. Det finns ett system för framgångsrikt projektarbete.

Läs mer

Komplett molnbaserat affärssystem håller ordning på lagret

Komplett molnbaserat affärssystem håller ordning på lagret

-Nu har vi den spårbarhet vi behöver och samarbetet med Traventus fungerar jättebra, säger Stefan Svensson på FOSAB

Läs mer

Så skapar du en förfrågan som ger dig helt rätt affärssystem

Så skapar du en förfrågan som ger dig helt rätt affärssystem

Ett bra underlag är väldigt viktigt för att kunna hitta rätt affärssystem. Så här skapar du en träffsäker förfrågan som ger dig den perfekta lösningen som leder till ökad framgång. Missa inte våra värdefulla tips!

Läs mer

Så här beräknar du ROI på ditt nya affärssystem del 2: beräkna avkastningen

Så här beräknar du ROI på ditt nya affärssystem del 2: beräkna avkastningen

Alla stora inköp behöver en bra kalkyl som underlag för att avgöra om det är en bra eller dålig investering. Inte minst om det gäller något så avgörande som ett nytt affärssystem. I det första inlägget gick vi igenom vilka kostnader som behöver tas med i kalkylen för att få fram en korrekt ROI. I det här inlägget ska vi kika på den lite roligare biten, avkastningen och vinsterna.

Läs mer

Så här beräknar du ROI på ditt nya affärssystem del 1: beräkna kostnaderna

Så här beräknar du ROI på ditt nya affärssystem del 1: beräkna kostnaderna

Att investera i ett nytt affärssystem är i princip alltid en lönsam affär men det är viktigt att få med alla siffror för att kunna välja rätt lösning och få bästa möjlig avkastning. Så här räknar du ut vad du kan tjäna på ditt nya system. Vi börjar med kostnaderna.

Läs mer

Framtidens lösningar – en trendspaning för affärssystem

Framtidens lösningar – en trendspaning för affärssystem

Det händer mycket på teknikfronten. Inte minst vad det gäller affärssystem. Här är en trendspaning över de kommande lösningarna som ska hjälpa oss att jobba enklare och smartare.  Kommer en artificiell intelligens att köra lönerna efter nästa uppdatering?

Läs mer

Så jobbar vi mer effektivt i framtiden – nya automatiseringsmöjligheter

Så jobbar vi mer effektivt i framtiden – nya automatiseringsmöjligheter

En av de bästa anledningarna till att skaffa ett affärssystem är möjligheten att automatisera rutiner och administration. Som alla entreprenörer förr eller senare upptäcker går en stor del av företagandet ut på att skotta undan repetitiva administrativa uppgifter som löner, fakturor, listor m.m. Något som stjäl mycket tid och resurser, och inte minst arbetsglädje. Dagens affärssystem har omfattande möjligheter att automatisera de processerna, med stora vinster som följd.

Läs mer

De fem vanligaste misstagen när man skaffar ett affärssystem och hur man undviker dem

De fem vanligaste misstagen när man skaffar ett affärssystem och hur man undviker dem

Att skaffa ett nytt affärssystem är en stor investering men den ger mycket tillbaka. …om man tänker till innan. Här är de fem vanligaste misstagen de flesta gör när det skaffar affärssystem och hur man undviker att göra dem. Det finns massor att vinna.

Läs mer

Så får företaget bättre koll på ekonomin med hjälp av ett affärssystem

Så får företaget bättre koll på ekonomin med hjälp av ett affärssystem

Misstag och missade möjligheter kostar företag massor med pengar. Bättre koll på ekonomin ger besparingar och ökad lönsamhet, och inget ger så bra koll på siffrorna som ett affärssystem. Du kan aldrig ana hur mycket som går att spara och tjäna på det.

Läs mer

Därför är affärssystemet CFO:ns bästa vän

Därför är affärssystemet CFO:ns bästa vän

Den som ansvarar för ekonomin på ett företag har fått en allt mer strategisk roll, och inget hjälper strategisk planering mer än ett riktigt effektivt och smart analysverktyg. Här är alla orsakerna varför affärssystemet är CFO:ns bästa vän.

 

Läs mer

Förenkla dina jobbresor – hantera reseräkningen i mobilen

Förenkla dina jobbresor – hantera reseräkningen i mobilen

Tänk om man kunde förenkla allt pappersarbete med reseräkningar som saboterar det positiva med resor i jobbet. Det går! Här får du veta hur du sköter dina reseräkningar mobilt via affärssystemet i molnet. Du anar inte hur många fördelar det har.

Läs mer

Skapa dina spelregler i molnet

Skapa dina spelregler i molnet

I dag är nyckeln till framgång att vara snabb och unik. Om du kan anpassa dina verktyg efter dina mål och visioner istället för tvärtom kan du gå din egen väg till tillväxt och bra affärer. Så här använder du det molnbaserade affärssystemet för att skapa dina spelregler.

Läs mer

Därför ska du flytta lagerhanteringen till molnet

Därför ska du flytta lagerhanteringen till molnet

Ett lager kan bli en huvudvärk om man inte har bra koll på det. Genom att flytta lagerhanteringen till molnet blir det inte bara enklare att ha full koll, det går även att spara pengar och göra kunderna nöjdare. Här är alla fördelarna med en molnlösning.

Läs mer

Framtiden är mobil

Framtiden är mobil

Världen har blivit mobil och vi gör allt mer via våra telefoner. Även mycket av våra arbetsuppgifter går nu att sköta via tekniken vi har i fickan. Så här använder du affärssystemets alla möjligheter till att göra ditt jobb enklare, mer effektivt, roligare och mer mobilt.

Läs mer

Nya stjärnor anslutna

Nya stjärnor anslutna

Dessa stjärnor anslöt till 7 januari. Vi vill med detta hälsa Zandra Tennstråle, Karin Sundbäck & Christine Nilsson varmt välkomna till Traventus. Det ska blir enormt kul att lära känna er mer.

Läs mer

Årets julklapp går till de utsatta!

Årets julklapp går till de utsatta!

I år väljer vi på Traventus att inte ge bort chokladkartonger, blommor osv till våra kunder och medarbetarna får bara en indirekt julklapp. Den indirekta julklappen är en donation till välgörenhet. Valet har fallit på en liten organisation som kallas för “Välgörenhet för hemlösa”. Det är den sanna glädjeprofessorn Amo Cartwright som lägger ett enormt arbete på detta som vi vill vara med och stötta.

Ha en god jul och sprid en extra tanke till de utsatta i samhället.

Läs mer

Spendanalys – därför är den så viktig, och så gör man på med effektiva sätt

Spendanalys – därför är den så viktig, och så gör man på med effektiva sätt

Att se över verksamhetens inköp leder inte bara till en massa besparingsmöjligheter, det innebär även att man kan korrigera sin data och förenkla sina rutiner. Här är de viktigaste orsakerna till varför man ska göra en spendanalys, hur man gör den, och vilka hjälpmedel som kan underlätta arbetet.

Läs mer

Så här säljer du in ett nytt affärssystem till ledningen

Så här säljer du in ett nytt affärssystem till ledningen

Du som jobbar med verksamheten på daglig basis kanske kan rabbla vinsterna med att skaffa ett nytt modernt affärssystem i sömnen vid det här laget. Men de som fattar beslutet om det verkar inte ha förstått nyttan än. Så här säljer du in vinsterna och motiverar investeringen i ett nytt system till ledningen i din organisation.

Läs mer

Undvik digital stress genom att omfamna de digitala möjligheterna

Undvik digital stress genom att omfamna de digitala möjligheterna

Allt fler drabbas av digital stress när de känner att de måste vara uppkopplade och tillgängliga hela tiden och det kan leda till att man undviker ny teknik. Men vägen till inre lugn handlar snarare om att använda tekniken på rätt sätt. Så här tar du tekniken till hjälp för att bli av med stressen.

Läs mer

Årets medarbetare 2018

Årets medarbetare 2018

I lördags kväll, i samband med vårt traditionella julbord, utsåg vi för första gången Årets Medarbetare. Alla medarbetare har en röst och lägger denna på den kollega som de anser bäst lever upp till våra grundvärderingar; engagemang, kundnöjdhet och ödmjukhet.

Vi har många duktiga och engagerade medarbetare och detta märktes på hur man röstat – flera var nominerade! Titeln Årets Medarbetare 2018 gick i år till Ludvig Nilsson – vi är oerhört stolta och glada för detta! Grattis igen Ludvig! Nomineringen lyder:

“Han är mycket engagerad, gör allt som krävs och skapar fina relationer med såväl medarbetare som kunder.
Spelar ingen roll hur mycket han har att göra, han finner alltid tid till alla oss andra.”

Läs mer

11 fantastiska fördelar med affärssystem

11 fantastiska fördelar med affärssystem

Du vet att du borde implementera ett affärssystem. Du har hört att det kan öka effektiviteten, förbättra produktiviteten, minska kostnaderna, snabba upp processer, minska misstag och dubbelarbete samt allmänt göra livet och arbetet lättare. Men är inte det samma motiveringar alla säljare använder sig av, oavsett om det rör sig om kaffeautomater eller mjukvara? Låt oss bryta ned allt som ett affärssystem kan göra för dig och din verksamhet, så kan du själv avgöra om affärssystem bara är snack eller en nödvändig investering med fantastiska fördelar.

Läs mer

Därför ska du börja med e-faktura

Därför ska du börja med e-faktura

Räkningar är en del av livet och oavsett om man skickar dem eller får dem, önskar vi alla att det fanns ett sätt att göra hanteringen av dem enklare. Det gör det. Så här fungerar e-faktura och därför ska du börja med det.

Läs mer

Digitalisering av HR – därför behövs den och så gör ni den bäst

Digitalisering av HR – därför behövs den och så gör ni den bäst

I dag gör vi det mesta online, allt från bankärenden, klädshopping och resebokningar till att titta på tv och prata med vänner. Vi förväntar oss digitala lösningar som gör livet enklare i princip överallt och inte minst på jobbet. Om medarbetarna känner att de går från nutid till forntid i den stund de kliver in genom dörren till arbetsplatsen kommer de att jobba långsammare, bli frustrerade och slutligen vantrivas. Lyckligtvis har i princip alla organisationer förstått att en digitalisering av verksamheten numera är en självklarhet som inte bara innebär mer nöjda anställda som kan jobba på det sätt de förväntar sig, utan att allting inom organisationen blir mer effektivt och snabbare.

Läs mer

Viktiga saker att tänka på när det är dags att skaffa nytt affärssystem

Viktiga saker att tänka på när det är dags att skaffa nytt affärssystem

Oavsett om man skaffar sitt första affärssystem eller har vuxit ur sitt gamla är det en stor och viktig investering som man behöver tänka igenom noggrant. Om vi börjar med den kanske viktigaste frågan – varför? – så har den flera svar. Det finns gott om fördelar med ett nytt affärssystem:

Läs mer

Framtidens affärssystem i molnet

Framtidens affärssystem i molnet

Affärssystemet har alltid varit centralt för ett företags verksamhet och framgång men efter digitaliseringens intågande är det nu viktigare än någonsin. Den tekniska utvecklingen har fört med sig massor med nya möjligheter och behov, och valet av ett affärssystem som tar till vara på alla de möjligheterna har blivit avgörande om man ska lyckas på dagens marknad.

Läs mer

Därför ska ni pensionera ert gamla affärssystem

Därför ska ni pensionera ert gamla affärssystem

Använder du fortfarande Windows XP? Nej, tänkte väl det. Ingenting åldras så fort som mjukvara och datasystem. Att uppgradera är en nödvändighet för att överhuvudtaget kunna använda dem till det de är avsedda för. Konstigt nog verkar affärssystem trilla utanför den självklarheten. När Visma frågade drygt 3600 företag med minst 25 anställda hur gamla deras affärssystem var visade det sig att drygt tre fjärdedelar av företagen använde system äldre än tio år. 55 % av dem hade system äldre än 15 år. Få saker i en verksamhet har så många år på nacken, utom möjligtvis byggnader och fordon.

Läs mer

Ökad tillgänglighet och stora tidsvinster i molnet

Ökad tillgänglighet och stora tidsvinster i molnet

– Jag har snudd på halverat tiden som jag lägger på bokföring tack vare Visma.net, säger Dan Wahrenberg, ekonomichef på Lifeassays.

Läs mer

Heltäckande affärssystem underlättar vardagen för livsmedelsföretag

Heltäckande affärssystem underlättar vardagen för livsmedelsföretag

– Genom Visma Business har vi fått ett verksamhetsanpassat affärssystem som underlättar vardagen och hjälper oss att fatta rätt beslut snabbare, säger Håkan Olsson, vd på Femtorp.

Läs mer

Visma Business har kommit version 13

Visma Business har kommit version 13

Det är alltid spännande när Visma släpper nya huvudversioner av Visma Business och i version 13 har Visma gjort mycket för GDPR samt att skapa ytterligare automation i flödena.

Läs mer

Attestera fakturan i molnet eller direkt i mobilen

Attestera fakturan i molnet eller direkt i mobilen

Vill du lägga så lite tid som möjligt på att attestera dina fakturor? I Visma.net kan du styra hela fakturaflödet per automatik ut till rätt person och avdelning och till och med skicka fakturan in i bokföringen automatiskt.

Läs mer

Visma Project Manager | Projekthantering allt i ett

Visma Project Manager | Projekthantering allt i ett

Visma Severa är ett tid- och projekthanteringssystem som ger dig möjlighet att hålla full koll på alla dina projekt. Du får total överblick och full uppföljning på intäkter, arbetad tid och leverantörskostnader. Helt webbaserat, tillgängligt från både dator och mobil.

Visma Severa innehåller grovt sagt 4:a delar, det är CRM, Projekthantering, Resursplanering samt Tid & utlägg . Dessa jobbar integrerat med varandra och projektflödet är lätt förståeligt.

Läs mer

Ny version av det molnbaserade affärssystemet Visma.net ERP

Ny version av det molnbaserade affärssystemet Visma.net ERP

Snart är det dags för en ny version att släppas av det molnbaserade affärssystemet Visma.net ERP. Planerat releasedatum är satt till den 19:e maj. I den kommande version 7.0 kommer det att ske en del större visuella uppdateringar. Få en kort inblick i några av de kommande nyheterna.

Läs mer

Attraktiv helhetstjänst med Visma Business och Microsoft Azure

Attraktiv helhetstjänst med Visma Business och Microsoft Azure

Utmaningen

Vi ville komplettera vårat erbjudande ut mot kund med molntjänster, rapporter och statistik kopplat till Visma Business. I takt med digitaliseringens framfart ställer kunderna allt högre krav på korta implementationstider, hög tillgänglighet och möjligheten att kunna skala lösningen på ett smidigt sätt. Hög säkerhet och rätt grund för att kunna bli GDPR Complient är också viktiga faktorer idag.

Läs mer

BEWi samlade alla bolag och processflöden i ett affärssystem

BEWi samlade alla bolag och processflöden i ett affärssystem

– Att ha lyft in produktionen i Visma Business har varit mycket gynnsamt för oss. Vi utför en mycket bättre övergripande planering nu, säger Pierre Svensson, produktionsansvarig BEWi Insulation.

Traventus ansvarade för implementation och integrationer och utvecklar löpande tillsammans med BEWi nya funktioner och anpassningar.

Läs mer

CLEVER satsar på ett smart affärssystem i molnet

CLEVER satsar på ett smart affärssystem i molnet

CLEVER vill göra det enkelt att köra och välja elbil, hitta rätt laddlösning – och ladda bilen längs vägen. Deras mål är att fortsätta att växa, men för att kunna göra det var de i behov av ett flexibelt affärssystem med en effektiv lagerhantering.
– Jag kommer från logistikbranschen och har sett alla möjliga affärssystem. Visma.net är helt klart det mest användarvänliga, säger Sofia Gunnarsson, drift- och logistikansvarig på CLEVER.

Läs mer

Utsedd till årets Gasellföretag 2017

Utsedd till årets Gasellföretag 2017

Traventus AB har blivit utsett till Gasellföretag och är därmed ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag. När man gör saker man brinner för brukar det bli bra och i vårt fall har det resulterat i en stabil organisk tillväxt med en omsättningsökning på per år i snitt 45%. Traventus byggs av duktiga/kompetenta och lojala medarbetare.

Läs mer

Traventus hjälper större företag upp i molnet

Traventus hjälper större företag upp i molnet

Traventus vill göra vardagen för större företag både enklare, smidigare och säkrare genom att hjälpa dem att gå över till ett affärssystem i molnet.
– Vi älskar när våra kunder utmanar oss, säger Jakob Fredin, vd.

Läs mer

Säkerhetsföretag hyllar molnbaserat affärssystem

Säkerhetsföretag hyllar molnbaserat affärssystem

Det instabila läget i världen skapar både oro och rädsla. För säkerhetsföretaget Sensec AB har det inneburit en ökad efterfrågan av deras tjänster. Genom att byta affärssystem har de skapat en effektivare organisation – och dragit ner på utgifterna.

Läs mer

Det är inte längre ett problem att ha ett molnbaserat affärssystem!

Det är inte längre ett problem att ha ett molnbaserat affärssystem!

Tekniken har gått så snabbt framåt så att idag har man samma responstid vid arbete via webbläsare som i system som är lokalt installerade. Du får ett system som är 100% mobilt och oberoende av vilket operativsystem du använder. Det innebär att din personal kommer åt hjärtat i verksamheten oavsett var i världen de sitter och detta dygnet runt vecka efter vecka. Visma.net har ingen nedtid för uppgradering, buggfix eller övrigt systemunderhåll. Inte heller några backuper att ligga sömnlösa över.

Läs mer

Det kostar effektivitet och pengar att inte investera i en modern ERP lösning

Det kostar effektivitet och pengar att inte investera i en modern ERP lösning

Företag som sitter med gamla ERP (affärssystem) lösningar riskerar att snabbt tappa konkurrenskraft i en alltmer digitaliserad omvärld. Att inte ta ett beslut att byta ut eller att uppgradera ett befintligt ERP kan på sikt urholka företagets konkurrenskraft och kontroll av interna processer.

Läs mer