Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Namn

Telefon

E-post

Därför ska du koppla ihop CRM med ditt affärssystem

Därför ska du koppla ihop CRM med ditt affärssystem

Affärssystem har många fördelar. En av de främsta är att man samlar alla processer i ett och samma system. Alla i verksamheten tar del av samma information, kan snabbt och enkelt dela data mellan sig och alla processer blir mer effektiva och säkrare när de samlas under ett tak. Men det är inte bara de som jobbar inom verksamheten som vinner på att allt samlas i samma system. Knyter man även ihop CRM med affärssystemet är det inte bara produktion, marknad och ekonomi som kan jobba smartare och enklare, även försäljningen och kundservicen får sig ett lyft som kan ge nya framgångar. Får kunden snabbare och bättre hjälp leder det ofta till fler affärer.

Läs mer

Därför är molnbaserade affärssystem perfekta för växande företag

Därför är molnbaserade affärssystem perfekta för växande företag

Vill man driva en framgångsrik verksamhet, kunna utvecklas och växa snabbt samt ligga steget före i sin bransch är det viktigt med bra planering, värdefulla insikter och att man nyttjar sina resurser så effektivt som möjligt. Då kan man fokusera på det viktiga och genomföra sina affärsprojekt så smart som möjligt. När ERP-systemen (Enterprise Resource Planning) dök upp på 1990-talet var det just för att man skulle kunna samla, hantera och effektivisera sina affärsprocesser med en enda lösning. Tack vare affärssystemen har det blivit möjligt att öka effektiviteten, samla all information och alla flöden för enkel åtkomst samt automatisera manuella rutiner så att det går att satsa mer och klokare på sin affärsutveckling.

Läs mer

Har du råd att inte skaffa ett nytt affärssystem?

Har du råd att inte skaffa ett nytt affärssystem?

Att investera i ny teknik innebär alltid kluvna känslor. Självklart finns ju alla fördelarna med vad den nya tekniken för med sig, till exempel att den är snabbare, mer kraftfull, har fler och smartare funktioner, kan mer och är i fas med tekniken i övrigt i samhället. Å andra sidan är det en investering, och det tar tid att lära om och lära nytt, till exempel drar sig en del för att skaffa ny telefon för att man hellre vill använda pengarna till annat och även för att man drar sig för att flytta över alla filer, kontakter och lära sig var allting finns i den nya mobilen. När den här tvekan kommer till affärssystem går den att multiplicera flera gånger om. Det är en stor investering och det tar tid att sätta sig in i den nya lösningen. Det är kanske inte så konstigt att en del tänker att: det vi jobbar i nu fungerar ju, varför byta något som fortfarande fungerar? Men fungerar det verkligen? Även om det är möjligt att jobba på i en gammal lösning, finns det brister och inte minst kostnader som man kanske inte tänker på. När man väl radar upp dem inser man snart att det är dyrare än man tror att hänga kvar vid det gamla och att investeringen i ett nytt system är både ekonomiskt och smart.

Läs mer

Har ni en molnstrategi?

Har ni en molnstrategi?

Det blir allt molnigare. Nej, vi menar inte att vädret blir sämre, självklart pratar vi om att molnlösningar blir allt vanligare. Att affärssystem och liknande lösningar allt mer går från att finnas på plats till att bli en tjänst där servrar och programvara ligger någon annanstans (i molnet) och nås via nätet är en starkt växande trend. Det är inte så konstigt eftersom molnet för med sig så många fördelar och nya möjligheter. Framför allt är det en mycket lämplig lösning för mindre och medelstora organisationer då det inte behövs några stora installationer och det går snabbt att komma igång. Det är även en bra lösning för de verksamheter där det är viktigt att vara agil och skalbar. I det här fallet är ökad molnighet någonting bra.

Läs mer

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Att affärssystem sorteras in under kategorin IT-teknik är kanske inte så konstigt, men faktum är att moderna affärssystem har mer med människor att göra än de har med hård- och mjukvara och digitala lösningar. All teknik är ju i grund och botten bara verktyg som hjälper oss människor att jobba bättre och att få en enklare och smidigare vardag, och det viktiga är att det blir rätt verktyg för rätt ändamål. Ingen blir gladare av att få en hammare när man behöver en såg. Därför handlar all affärssystemverksamhet i grund och botten om människor som möts, kommunicerar, samarbetar, förstår varandras behov, hittar kluriga lösningar tillsammans och hjälper varandra att komma på nya smarta sätt att arbeta bättre. Sätter man människorna främst går det lättare att hitta precis rätt verktyg som gör alla glada, nöjda och framgångsrika.

Läs mer

Röststyr ditt affärssystem

Röststyr ditt affärssystem

När Apple gjorde det möjligt att prata med sin iPhone via den röststyrda assistenten Siri var det nästan som science fiction. I dag tar vi det för givet att det ska gå att styra tekniken omkring oss med röstkommandon. I takt med att smarta högtalare och smarta hem blir allt vanligare, och att assistenter som just Siri, Amazons Alexa och Google Assistant blir en naturlig del av vår vardag, ökar också förväntningarna och behoven av röststyrning. Enligt comscore så förväntas 50 % av alla webbsökningar att vara röststyrda 2020. Och analysföretaget Gartner förutspår att digitala assistenter kommer att användas dagligen av 21 % av de som jobbar med teknik till 2021. Röststyrning har gått från att vara en spännande nyhet till att ses som ett självklart användargränssnitt för vår teknik.

Läs mer

Så skapar man ett bra förvaltningsteam för sitt nya affärssystem

Så skapar man ett bra förvaltningsteam för sitt nya affärssystem

Går ni i tankar om att skaffa ett nytt affärssystem är det någonting som ni behöver känna till: att driftsätta och överlämna lösningen efter en lång implementeringsprocess är inte att gå i mål. Det är en mycket bra början men arbetet fortsätter efter att leverantören lämnar över nycklarna. Det är kanske inte vad man vill höra när man är slut i huvudet efter ett långt, krävande och förmodligen bitvis stressigt implementeringsprojekt, men som med alla andra stora investeringar är det långsiktiga värdet i dem starkt kopplat till hur väl man förvaltar dem. Ju bättre och mer genomtänkt förvaltning, desto mer nytta och möjligheter kan systemet erbjuda.

Läs mer

Därför är förvaltningen av det nya affärssystemet lika viktig som valet av det

Därför är förvaltningen av det nya affärssystemet lika viktig som valet av det

Visst är det skönt när man går i mål? Oavsett om det handlar om att ta studenten, att slå i sista spiken i den stora husrenoveringen eller om överlämnandet av affärssystemet efter den långa implementeringsprocessen, är det en stor lättnad när det äntligen är gjort och livet återgår till vanlig vardag igen. Men det är med affärssystem är som med alla andra stora projekt i livet – att gå i mål innebär inte att förändringsjobbet är över, det börjar bara på ett nytt kapitel.

Läs mer

Bästa tipsen för att prioritera kraven vid införandet av ett nytt affärssystem

Bästa tipsen för att prioritera kraven vid införandet av ett nytt affärssystem

När det är dags att skaffa ett nytt affärssystem kommer alla att ha synpunkter och önskemål på vad det ska kunna göra. Här är de bästa tipsen för hur man prioriterar bland kraven så att de uppfylls utan att man spränger projektramarna. Det går att göra alla nöjda.

Läs mer

Följ med Erika en av våra traineer

Följ med Erika en av våra traineer

November är över och snart även vår trainee-utbildning. Vi som ska bli Visma.net konsulter är nu certifierade i Financials, Logistics och Project management. Det som återstår är vårt examinationsarbete.

Läs mer

Nu kan Lantz Järn och Metall äntligen jobba snabbt och effektivt

Nu kan Lantz Järn och Metall äntligen jobba snabbt och effektivt

Hos Lantz Järn och Metall tänker man hållbart. Ända sedan företaget bildades 1998 har man satsat på ny teknik och innovativa lösningar för att kunna återvinna järn och metall så effektivt som möjligt. Att ta in stora mängder järn och metallskrot från företag och privatpersoner och sedan sortera och bearbeta järnet och metallen så att den kan säljas vidare som regenererade råvaror till nya produkter, innebär mycket logistik och transporter. Ska det gå att driva en hållbar verksamhet där allt sker så tids- och resurssnålt som möjligt behöver även de administrativa processerna vara moderna och effektiva. Det löste man med ett nytt affärssystem.

Läs mer

Revolutionera din fakturahantering med AutoInvoice

Revolutionera din fakturahantering med AutoInvoice

Fakturor är kanske både det bästa och det sämsta med att bedriva en verksamhet. Visst är det en skön känsla att kunna begära betalt för ett väl utfört arbete (för att inte säga att det är nödvändigt), för jösses vad fakturor kan äta upp tid. Ibland känns det som om fakturahanteringen tar så mycket tid och energi att det nästan skulle vara mer lönsamt att strunta i den. Lyckligtvis finns det lösningar som tar bort det dåliga och förbättrar det bra med fakturorna – elektronisk fakturahantering. Med digitalisering och automatisering går det att förenkla och få mer kontroll över arbetsflödet med både in- och utgående fakturor. I Visma.net heter den lösningen AutoInvoice. Här får du veta hur AutoInvoice fungerar, alla fördelarna med att använda Vismas elektroniska fakturahantering och hur enkelt du kommer igång med att använda den.

Läs mer

Business Intelligence-strategi – vad det är och varför du behöver den

Business Intelligence-strategi – vad det är och varför du behöver den

Visste du att ditt företag sitter på en guldgruva av insikter? De flesta verksamheter är fulla av enorma mängder med data som kan användas för att ta bättre beslut som leder till högre lönsamhet och ett mer effektivt arbete. I regel är det här fragmenterad data som ligger utspridd på flera system, men med en smart och modern lösning för beslutsstöd (eller Business Intelligence som det också kallas) kan den här informationen samlas ihop och omvandlas till viktiga insikter och kunskap som är till stort stöd för alla delar av verksamheten.

Läs mer

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Människorna bakom tekniken är det viktigaste med affärssystemet

Att affärssystem sorteras in under kategorin tekniska lösningar är kanske inte så konstigt, men faktum är att moderna affärssystem har mer med människor att göra än de har med hård- och mjukvara och digitala lösningar. All teknik är ju i grund och botten bara verktyg som hjälper oss människor att jobba bättre och att få en enklare och smidigare vardag, och det viktiga är att det blir rätt verktyg för rätt ändamål. Ingen blir gladare av att få en hammare när man behöver en såg. Därför handlar all affärssystemverksamhet i grund och botten om människor som möts, kommunicerar, samarbetar, förstår varandras behov, hittar kluriga lösningar tillsammans och hjälper varandra att komma på nya smarta sätt att arbeta bättre. Sätter man människorna främst går det lättare att hitta precis rätt verktyg som gör alla glada, nöjda och framgångsrika.

Läs mer

Följ med Winta, en av våra traineer

Följ med Winta, en av våra traineer

Följ med vår trainee Winta under hennes andra månad på Traventus. Vi får följa med på kundbesök och det första supportsamtalet checkas av.

Läs mer

Så får du med alla på förändringståget

Så får du med alla på förändringståget

Det brukar sägas att vi människor inte är så förtjusta i förändring. Det kan nog stämma. Små hanterbara förändringar, som att beöka en ny restaurang eller att byta vinterjacka, kanske är en lagom krydda i livet, men när det kommer till stora omvälvande förändringar, som omorganisationer eller systembyten, kan det skapa oro och rädsla hos dem som drabbas av förändringen.

Läs mer

Det nya affärssystemet löste problemet med växtvärk

Det nya affärssystemet löste problemet med växtvärk

Det går att göra så mycket med det nya systemet. Allting flyter som det ska och vi har allting på ett och samma ställe, säger Mohammed Dibes, VD på United Gross

Läs mer

Så skapar du en papperslös administration – del 2: de viktigaste stegen

Så skapar du en papperslös administration – del 2: de viktigaste stegen

Att lämna manuella uppgifter och processer bakom sig för att ta steget till en elektronisk, helt papperslös ekonomiadministration för med sig många vinster och fördelar för en organisation. I det första inlägget om hur man skapar en papperslös administration gick vi igenom hur mycket man kan spara i tid, pengar och resurser, samtidigt som man frigör kompetens, får färre fel och misstag, smidigare processer, snabbare betalningar och även skonar miljön när man digitaliserar sina administrativa processer med hjälp av ett modernt affärssystem.

Läs mer

Följ med Klara en av våra traineer

Följ med Klara en av våra traineer

Följ med vår trainee Klara under hennes första månad på Traventus. Vi får följa med till Vismas huvudkontor i Oslo och på utbildning i Stockholm.

Läs mer

Så skapar du en papperslös administration – del 1: därför är digitalt bättre

Så skapar du en papperslös administration – del 1: därför är digitalt bättre

Det har pratats om det papperslösa kontoret ända sedan e-posten och ordbehandlings- och kalkylprogrammen dök upp, men handen på hjärtat så har det mest rört sig om blygsamma förändringar. De flesta arbetsplatser har fått tampas vidare med pappershögar och tidsödande, ineffektivt manuellt arbete. Det är inte förrän nu, med digitaliseringens intåg och de moderna affärssystemen, som vi verkligen ta det definitiva steget mot en äkta papperslös administration, och det är ett steg vi verkligen ska ta. Det trollar inte bara bort pappershögarna och de sega processerna, det är bra för miljön, för arbetsglädjen och för verksamhetens lönsamhet också.

Läs mer